Jelenlegi hely

SZ.I.K. Pálóczi Horváth Kastély


A Kastély rövid bemutatása:

Az épület eklektikus stílusban épült több mint száz esztendeje. Pálóczi Horváth István és neje Katona Ilona építtette, melyben a II. világháború kitöréséig élte mindennapjait a Pálóczi család. Ezt követően a történelmi változások következtében volt katonai kórház, gépállomás, iskola, szolgálati lakás és rendőrség is. 1963-tól működött - akkor még - községi Művelődési Házként. A Későbbi képviselő testület 1992-ben - összevonva Örkény nagyközség sport, művelődési és kulturális intézményeit,- megalapította a Szabadidő Központot. Tehát a mai intézmény a Sporttelep, a Falumúzeum, a Könyvtár és a Művelődési ház tevékenységét hangolja össze, irányítja. Városi Szabadidő Központként Örkény várossá nyilvánítása óta, 2004 évtől a város szabadidős-kulturális és sportéletének szervezését.
A kastély teljes felújítására 2006 évben került sor. Így vált itt az 50-es út mentén egy szép környezetben lévő impozáns épületté.
A Szabadidő Központban található egy 300 fős Színházterem, több kisebb szakköri helyiség, irodák és vendégszoba is. Szabadtéri színpadunk ideális fás ligetes környezetben kiváló helyszíne a szabadtéri programok sokaságának. Díszudvarunk padjai kellemes hely a pihenésre. Egyre többen állnak meg gyönyörködni a kastélyban és kedvelt helyszínévé vált az esküvői fotózásoknak is. Intézményünk évente 500-600 rendezvénynek ad otthont, a 2-3 fős megbeszélésektől 3000-4000 fős városnapig egyaránt. Programjaink sorában megtalálhatók a kiemelt városi szintű nagy rendezvények, állandó foglalkozások, képzések, rekreációs tevékenységek, sportrendezvények. A Szabadidő Központ a székhelye az Alföldi Képzőművészeti Szabad Szalonnak, a Mi Újság Örkényen? városi újság szerkesztőségének, a Karéj Kistérségi Kulturális közösségnek.

Címünk: 2377, Örkény Fő út 20.

Elérhetőségeink: Telefon: 06/29 310 - 021, Tel./Fax: 06/29 310 - 961
E-mail: paloczikastely@gmail.com 

Az intézmény nyitvatartási rendje:
 
Hétfő:            800-1930
Kedd:            800-1630
Szerda:         800-1630
Csütörtök:     800-1930
Péntek:         800-1630
Szombat - Vasárnap:  Igény szerint, rendezvénytől függően.

 

Munkatársaink:
Patak Gábor - megbízott igazgató
Makai Dorottya
Lorántfy Krisztina
Szeibert Zoltán

 
Részletes információkat a programjainkról illetve rendezvényeinkről készült képes tudósításokat megtalálja facebook oldalunkon.

Szolgáltatásaink:

  • Terembérlési lehetőség (családi rendezvényekre, lakodalmakra, bemutatókra, vásárokra stb.)
  • Piknikezési lehetőség kemence használattal
  • Fazekas korongozás, kerámiaégetés
  • Faxolás
  • Scannelés, nyomtatás
  • Fénymásolás
  • Laminálás
  • Ruhakölcsönzés (magyar lány, csikós, barokk)