2020. Szeptember 29.      09:43

Jelenlegi hely

Sírhely megváltás


Értesítjük a hozzátartozókat, hogy a sírhelyek használata a temetéstől számított 25 évre, az urnafülke használata 10 évre terjed.

A temetési hely felett az rendelkezik, aki megváltotta. Megszűnik a rendelkezési jog gyakorlása, ha a használati idő megváltás hiánya miatt lejár.

Felhívjuk figyelmüket, hogy temetőinkben az 1995-ban, illetve korábban létesített sírhelyek, valamint a 2010-ben, illetve korábban létesített urnasírhelyek megváltásának joga 2020-ban lejár.

A lejárt sírhelyeket a Polgármesteri Hivatalban lehet megváltani 2020. november 30-ig. Ezt követően meg nem váltott sírhelyekről levélben – ha ismert a hozzátartozó – vagy hirdetményi úton értesítést állítunk ki.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy azon sírhelyek, urnafülkék, amelyeknek újraváltása határidőn belül nem történik meg, a temető üzemeltetőjének jogában áll elbontani, újra értékesíteni.

A sírhelyekkel kapcsolatban bővebb felvilágosítást nyújt telefonon (06-20-537-5995) Németh István temetőgondnok.

A megváltással kapcsolatban a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán lehet érdeklődni kedden 13.00-17.00-ig és csütörtökön 13.00- 16.00-ig.

Kérjük a Tisztelt hozzátartozókat, hogy a balesetveszély elkerülése érdekében ellenőrizzék hozzátartozóik síremlékeit.

A megrongálódott, ingatag, düledező síremlék helyreállítása, felújítása a sírhely felett rendelkezni jogosultak feladata, kötelezettsége.

Segítő együttműködésüket köszönjük!