2021. Október 13.      15:57

Jelenlegi hely

Örkény Vitéz Körtúra


ÖRKÉNY VITÉZ KÖRTÚRA

A Köszöntünk az első alkalommal megrendezésre kerülő Örkény Vitéz Körtúrán. Szeretnénk, ha megismernétek közvetlen környezetünk, az Alföld szépségeit! Túránk Örkényről indul, érinti Táborfalvát, majd Örkényen fejeződik be.

Rendezők: Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület, Örkény Város Önkormányzat, Örkény-Tábor Vadásztársaság, Megújuló Városért Egyesület

Időpont: 2021. november 6. szombat 7.30-17.00-ig

Rajt regisztráció 7.30 - 9.30-ig!

Táv: 17 km Jelzés: o / zöld kör

Rajt: Fortuna Bár - 2377 Örkény Fő utca 48. /Megközelítés autóval 50-es főút Budapest 52 km, Kecskemét 32 km; Busszal Budapest Népligetből, a buszmegállók a rajt mellett. Ingyenes parkolási lehetőség a helyszínen/

Cél: Örkény Vitéz szobra /Rajt helyszínétől 50 m/

Az állomásokon frissítőt, gyümölcsöt, csokit és zsíros/lekváros kenyeret biztosítunk!

Kérjük, mindig maradjon a kijelölt útvonalon, ha idő előtt befejezi a teljesítménytúrát, azt ellenőrző ponton tegye és jelezze szándékát a ponton lévő segítőknek, vagy tájékoztassa a rendezőket a 30/6190114 vagy a 30/6646458 telefonszámon! A jelzés zöld színű kör. Kérjük, figyelmesen olvassa el az útvonal leírást és tanulmányozza a térképet. A 2.pontról / Vadászház/ probléma esetén biztosítjuk a visszaszállítást a rajt pontjához!

Útvonal leírása:

A Fortuna Bár elől indulunk Budapest irányába. Elhaladunk a Nemzeti Összetartás Emlékműve előtt, majd balra fordulva haladunk a Tatárszentgyörgyi úton. A játszótér és a horgásztó között tovább haladunk a temetőig, ahol balra fordulunk egy erdei földútra. Az erdőt elhagyva, balra mező található, majd mintegy 4 km gyaloglás után elérjük a 1. pihenő/pecsételő pontot. Tovább haladva balra hamarosan a 13.sz. magasles látható. Orosz katonai létesítmények romjai mellett haladunk tovább a Postasoron. Utunk a tatárszentgyörgyi ősborókás határán halad, amely védett terület. A Honvéd út táblánál átmegyünk az aszfalton és köves úton megyünk tovább a vadászházig. Itt a 2.sz. pihenő/pecsételő , 8.5 km megtétele után. Visszamegyünk a Honvéd út tábláig, majd jobbra fordulunk a Tarcsay útra. Jobb kézre egy kiállított helikopter látható. 1,5 km után balra fordulunk ismét földes útra. Az 50-es út előtt található a 3. pihenő/pecsételő 13 km megtétele után. Átmegyünk ÓVATOSAN a főúton. A vasúti síneknél balra fordulunk és a földúton haladva beérünk Örkényre. A Kőrösi utcán haladva megérkezünk Örkény Vitéz szobrához. A szobornál megkapjuk negyedik pecsétünket. Teljesítetted a túrát! Gratulálunk!