2020. Március 16.      15:43

Jelenlegi hely

Koronavírussal kapcsolatos helyi tájékoztatás


Kedves örkényi polgárok!

Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett az új koronavírus megjelenése és gyors terjedése, fertőzése miatt. Pánikra nincs ok, azonban mindenkinek van feladata és felelőssége. A vírus terjedését lassítani szükséges, hogy az egészségügyi ellátórendszer képes legyen kezelni a helyzetet.

Városunkban a következő intézkedések vannak érvényben a koronavírus-fertőzés megelőzésének érdekében:

1. Polgármesteri Hivatalban csökkentett ügyfélfogadás van érvényben, amíg azt a városvezetés fel nem oldja.

- Telefonos ügyfélfogadás: kedden: 8.00 - 17.00-ig, csütörtökön 8.00 - 16.00-ig

- Személyes ügyfélfogadás: kedden: 15.00 - 17.00-ig, csütörtökön 9.00 - 11.00-ig KIZÁRÓLAG ELŐRE, TELEFONON EGYEZTETETT IDŐPONTBAN!

- Ügyintézőink emailben a http://orkeny.hu/kapcsolat elérhetőségeken folyamatosan elérhetőek

2. Az általános iskola zárva tart a Kormány döntésének értelmében, tantermen kívüli digitális munkarendben folyik az oktatás. Az iskola vezetése kéri azokat a szülőket, gyermekeket, hogy akik még nem vették fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel legyen szívesek tegyék meg emailben, vagy telefonon. Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a kialakult helyzet NEM TANÍTÁSI SZÜNET, hanem a tanulás módjának megváltozását, azaz otthoni tanulást pedagógus irányításával digitális vagy más iskolai jelenlétet nem igénylő módszerrel. A rendőrség és a közterület felügyelők ezen időszakban kiemelten figyelik az utcákat, hogy a gyermekek ne tartózkodjanak kint, és ne tömörüljenek társaikkal Kérjük az otthon tartózkodást a lehető legkomolyabban venni!

3. Az otthon maradó általános iskolai gyermekek részére a gyermekétkeztetést napi egyszeri, meleg főétkezés (ebéd) formájában továbbra is biztosítjuk. Az ebédet az iskola ebédlőjének az ablakából fogják osztani 9.00- 11.00 óra között! Kérjük, hogy ne lépjenek be a konyhába! Az ebédre vonatkozó igényeket az osztályfőnököknél kell jelezni, egy hétre előre, minden héten pénteken 12.00 óráig, a következő hétre vonatkozólag. Kérjük, aki igényel ebédet az vegye is át!

4. A Cziffra György alapfokú Művészeti Iskolában szintén a Kormány döntésének értelmében, tantermen kívüli digitális munkarendben folytatja az oktatás.

5. Az Esély Szociális Szolgálat Miniszteri utasítást követve a személyes ügyfélfogadást a rendelet visszavonásáig szünetelteti. Pénztáruk is zárva tart. Gondozóik továbbra is folytatják munkájukat, azonban lázas, köhögő ellátott esetében nem tudják az otthonon belüli ellátást biztosítani. A bevásárlást, gyógyszerkiváltást továbbra is elvégzik! Sürgős esetben továbbra is eljárnak. Elérhetőségek: 06/29-310-002, eselygysz@gmail.com, eselyhs@mail.com.

6. A város vezetésének döntése alapján az élelmiszersegély osztást az Esély Szociális Szolgálat épületénél határozatlan ideig FELFÜGGESZTI.

7. A Szabadidő Központ zárt kapus munkarendben működik visszavonásig. A városban minden rendezvényt határozatlan időre elhalasztunk!

8. A Manócska Óvoda további intézkedésig zárva tart.

9. A Micimackó Gyermekház további intézkedésig zárva tart.

10. A városi könyvtár további intézkedésig zárva tart.

11. A városban működő Nemzeti Közművek ügyfélszolgálata, a Kormányhivatal ügyfelfogadása, a DTKH szemétszállító ügyfélfogadása visszavonásig SZÜNETEL! Kérjük a szolgáltatókat telefonon keressék kérdéseikkel.

12. A Falugazdász ügyfélfogadása helyben visszavonásig szünetel, Dabason az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul:

- Hétfőtől-csütörtökig 8.00 - 16.00-ig, péntek: 8.00 - 14.00-ig.

13. Az Örkény SE felfüggeszti minden nemű sporttevékenységét. Az összes korosztály edzései és a mérkőzései ELMARADNAK!

A fentiekben leírtak elsődleges célja a megelőzés, kérünk minden állampolgárt, hogy a leírtakat tartsák szem előtt, mindezzel jelentősen csökkenthető a fertőződés esélye. Egyúttal mindenkit arra kérünk, hogy a munkahelyére járás és a szükséges bevásárláson (gyógyszertár, élelmiszer) kívül ne tartózkodjon közösségben, maradjanak otthon. Kérünk mindenkit, hogy próbálják meg a következő hetekben kerülni a személyes találkozókat, és a kisebb és nagyobb számú csoportosulásokat is!

 

Kérjük vegyék figyelembe, hogy jelen tájékoztató a március 15-ig meghozott intézkedéseket foglalja össze. Az új intézkedésekről folyamatosan beszámolunk.

Örkény, 2020.03.16

 

Örkény Város Önkormányzata